söndag 3 januari 2016

Välkommen 2016...

Välkommen 2016!
 
Pysslade lite årets första dag, av fynden jag köpte början på veckan.

Sista dagen 2015 och början på året har för mig ärligt talat bara varit skit, rent ut sagt!
Idag har det än så länge känts OK. Så nu håller jag tummarna att det fortsätter så.

1 Januari började jag äta lite annorlunda, typ LCHF fast inga mjölkprodukter och jag tänker hålla mig till rapsolja istället för att sleva i sig smör, som jag läst att man "ska" göra. Bakade fröknäcke igår och så hade vi gravad lax hemma... Herregud så gott det var! Knäcke med smör, laxskivor och lite dill på det.
Det kommer bli en favvis, helt klart!

Magen var ur funktion på nyårsafton och den 1:a, så jag antar att det var därför jag fick min första IBS-attack på ett bra tag. Ni vet, när det värker extremt i magen och bak i ryggen - typ som när man har värkar - så får i alla fall jag det. Men jag är ganska säker på att det var för att jag åt så mycket knäcke och magen sa ifrån för att jag inte fått i mig något på några dagar. Men den som lever lär.

Hur är vädret hos Er?
 Här snöar det så fint!
 De 3 övre från förra veckan, och de andra 2 är från tidigare idag.
Nu skiner även solen! ♥
Det har snöat i 2 dagar och nu känns det äntligen som vinter!
Och äntligen har mina amaryllisar slagit ut. 
 
 
Ica hade erbjudande på orkidéer förra veckan så jag slog till och köpte två stycken. Ska köpa en blå till Storebrors rum tänkte jag, och kanske någon vit till hallen..

Trots att snön kommit så är ju faktiskt Julen slut, så nu längtar jag efter lite nytt. Jag ville ta bort allt pynt idag men Pappan vill ha det kvar.. Så nästa helg tänkte jag att det får försvinna.. ;-) Har köpt så mycket fint som jag vill få fram, det har ju legat och väntat flera månader nu..

Fyndat mer på reorna har jag också gjort! Så nu är barnens födelsedagspresenter köpta (de fyller i Februari och Mars) och jag måste väl få säga att jag tycker jag är väldigt smart som gör så.. ha, ha!

Nej, nu väntar tvätten. Det blir en del skitiga barnkläder, och mina arbetskläder också för den delen.. när  man jobbar utomhus blir det lätt så! :-)

15 kommentarer:

  1. Jobbigt med krångelmagar. Min är typ likadan bara för att man fuskar. Ja det är fint med snön. SV. japp det är dom dörrarna London från Skånska byggvaror. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, funkar inte magen funkar ingenting.. iaf är det så för mig. Dörrarna är jättesnygga, det kommer bli superbra! :-)

      Kram Therese

      Radera
  2. Hoppas du kommer må bättre detta året. Vackert och ljust med snön som kommit. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :-) Ja, det är så fint ute! ♥

      Radera
  3. Skoj att hitta din blogg, jag och min sambo håller precis och totalrenoverar vår 60-tals villa som vi ska flytta in i 28/1 :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, så kul! Grattis till huset. Nu måste jag in till dig och kika lite! :-)

      /Therese

      Radera
  4. Hoppas att du får må bättre under året! Här faller lätt snö, solen har tittat fram och det är ca -10 grader ute. Önskar dig en fin fortsättning på det nya året! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla.. önskar dig detsamma!! :-)
      Tyvärr har året börjat i sjukdomens tecken..

      Kram Therese

      Radera
  5. Ja, när inte magen är okey då är det inte roligt. Hoppas du mår bättre nu.
    God Fortsättning och krya på dig kram.
    // Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Magen är bättre, men nu är förkylningen här istället! :-)

      Kram Therese

      Radera
  6. Visst är det härligt att vintern kommit med lite snö :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var väl på tiden.. eller hur? :-)

      Radera
  7. Nemen där ser man, samma dag men ett års mellanrum :)

    Tack, vi är jättenöjda såhär långt med renoveringen. Nu håller målaren på för fullt också så nu ser man verkligen resultat. Förhoppningsvis blir han klar med köket till helgen för då kan vi börja bygga köket vilket ju kommer göra att det verkligen känns som att det händer saker! Ja tack och lov bor vi kvar i vår lägenhet, blir inflytt i huset om ca 3v så då är det tänkt att så mycket som möjligt ska vara klart. Har lämnat ett sovrum som ska bli lillans sen och så kommer vi göra väggarna i hallen medan vi bor där men resten är tänkt att vara klart på entréplanet i alla fall :) Hade inte velat bo i värsta kaoset med lillan som kryper runt och stoppar allt hon hittar i munnen :P Då hade man nog fått ett psykbryt :P

    Ha en fin dag! Kramar Madde

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, snart blir det kalas!! :-)

      Vi har hunnit med mycket på det dryga året vi bott här. Vet inte hur man gör kategorier på bloggen ;-) och jag förstår om du inte orkar bläddra tillbaka från början, ha ha!

      Men vardagsrummet, båda barnens rum, nytt badrum, vårt sovrum och sedan ommålad hall har vi hunnit med. Plus trädgården där land grävts upp (fanns inget innan), träd tagits bort och mossrivaren har gått varm.. :-)

      Radera
  8. Ja det känns riktigt skönt med ett nytt kök, hade inte trivts annars tror jag. Vi har ju rivit ut i princip hela övervåningen förutom ett rum som vi lämnat till senare. Allt har bytts ut golv, tak, väggar, garderober, skåp, vitvaror osv. Det var de första vi sa när vi vann budgivningen; köket och badrummet ska vara färdiga innan vi flyttar in! SÅ reflekterade inte så mycket över storleken på skåpen eller lådorna, det var redan bestämt innan :D

    SvaraRadera