lördag 30 januari 2016

Januari 2016..

Alltså.. denna början på året vi fått måste gå till världshistorien eller så.
Hur mycket otur kan man ha??

Några dagar in på nya året (4:e tror jag det var?) blev jag och barnen sjuka. Först Lillasyster och sedan jag och Storebror. Vi åkte in till akuten där de visade sig att dottern har dubbelsidig öroninflammation och sonen röd i halsen. Båda har runt 40 i temp. På vägen hem fryser jag, skakar och hackar tänder. Kommer hem och visst har jag feber. Som mest 38,8 vilket är väldigt mycket för mig.

Dagarna går, febern försvinner men vi är alla snoriga (tjockt, grönt äckel!!) och hostiga. En kväll är dottern orolig och kan inte somna. Hon hostar massor och så dyker en bekant lukt upp - spyor! Ringer Pappan som kommer hem. Han vabbar och åker och jobbar så fort jag slutat mitt jobb. Detta började Onsdagen förra veckan.

Alla åker till jobb, förskola och dagis som vanligt nu i måndags. Efter 30 minuter ringer min mobil... Det har hänt en liten "nr 2-olycka" i sonens kalsonger. Ringer min sambo som åker hem och hämtar nya. Han fortsätter att vara lite årig tog i magen. 

På Onsdag morgon vaknar vi och han är väldigt lös i magen. Väcker sambon, som borde vaknat för länge sedan,  och säger att jag vabbar. Han säger att jag kan åka och jobba för han har feber och kan stanna hemma med honom. Han blir hemma resten av veckan.

Igår kväll börjar jag få magknip och mår illa. Somnar på soffan 20:00 och vaknar 1 timme senare. Mår fortfarande illa och går och sover.. Vaknar mitt på natten och kan inte somna om. Dålig i magen, får springa upp å ner och tror jag ska spy men inget händer. Fortsätter så hela morgonen och tänker "näe, nu sitter jag här tills jag spytt!". Sambon går förbi och frågar om jag spytt något. Svarar nej, men säger att det kommer när som helst. 1 sekund senare händer det!

Något av det värsta jag vet men är ändå skönt efteråt. Nu, 1,5 timme senare, har jag en sugande och bubblande känsla i magen. Hungrig? Mer spyor?
Ingen aning. Men nu ska jag vila i alla fall! :-)

Lite bilder ska ni få också!

Underbart goda med en försmak av sommaren!

Ett nytt  utrensande thé - fast det lär jag väl inte behöva just nu... ;-)
Julen 2014 fick jag en "vuxenmåkarbok", som blivit så himla populära! Inte förrän igår på min lediga dag, tog jag mig tid att måla lite! :-)

Önskar er alla en frisk och trevlig helg!! :-)


7 kommentarer:

 1. Men stackars er! Småbarnsåren är tuffa med alla baciller och virus som ska passera. Den där oändliga tröttheten som blir när man ska sköta sjuka barn, medan man själv är utslagen. Krya på er i massor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns som man kämpar i motvind just nu.. ;-)

   Radera
 2. Men fy vilket elände, bara sjukdomar denna månaden... Hoppas ni får vara pigga resten av året nu! Krya på er, kram

  SvaraRadera
 3. Herrijissanes så himla jobbigt ni har det. Har visst glömt bort att ja, det var ju så här det var att vara småbarnsförälder. Barnen och vi som föräldrar avlöste varandra + att äldsta sonen var och är svårt epeleptisk och förståndshandikappad =) I dag har jag faktiskt förträngt hur jobbigt allt var. Hoppas du kan se det här som en tid som går över och att du framöver har som jag förträngt allt det jobbiga och bara ser det fina och mysiga som också finns där. Krya på er kramar från Annika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då, då har ni haft det extra kämpigt! Jo, jag försök er tänka positivt, men det är inte så lätt ibland.. ;-)

   Radera
  2. Har jag full förståelse för men huvudsaken är att man har i tankarna att småbarnstiden inte varar för evigt, jag tror man klarar av det jobbiga lite lättare då. Ta hand om dig. Kram kram Annika

   Radera