onsdag 4 april 2018

Regn, Påsk, och lite gnäll... ;-)

Hej i regnet!

Ja, här i Mälardalen regnade det i natt och nu kommer det lite till.. Men hellre det än snö. Jag älskar snö och vinter! Men nu är det faktiskt April, och nu vill jag ha vår! ♥
Hur är vädret hos Er? 
Såg att förra veckan så snöade det rejält i södra Sverige. :)

Sjukskriven fortfarande.. snart ett halvår nu. Och jag tycker inte att det händer någonting... blir skickad vidare hela tiden. Och inte blir det bättre heller... jag har fortfarande så extremt ont i bäckenet och nedre delen av ryggen så jag kan knappt sitta, ligga, stå eller gå... Inte nog med det så har jag problem med mina käkar också.
Det börjar i mitten av December av att jag fick bihåleinflammation, eller jag tror det var det i alla fall.... det värkte i pannan, kinderna, tinningarna och kände mig helt svullen. Blev förkyld och fick feber som blev bättre efter några dagar - så även bihålorna. Efter några veckor kom bihåle-problemen tillbaka och har liksom inte försvunnit. Jag har haft så ont i käklederna att jag inte kunnat äta. Jag har gått ner runt 5 kg sedan Januari, och jag som redan är underviktig behövde verkligen inte detta... Läkaren har kommenterat att jag är smalare, (om möjligt) han såg det direkt i ansiktet, sade han..  mina bröder har påpekat för mamma att de aldrig sett mig så smal...... min låtsaspappa har köpt en massa proteindrycker, och min mamma har kokat en massa soppor så att jag ska kunna få i mig någonting. hon vågar knappt krama mig för hon tror att jag ska gå av.... ha ha, fast det kommer jag ju inte göra! :-)

Jag ringde till tandläkaren och berättade om mina besvär, jag fick komma direkt. Jag kunde nästan inte gapa, så det var svårt med en undersökning. De gjorde en panoramaröntgen (som snurrar runt huvudet) och hon frågade om jag har reumatism? Blev lite ställd, för det är ju det jag utreds för.. Jag sa det till henne, och då sa hon att jag har en fraktur/utslitning på ena käkleden... Så efter att ha besökt Öron-Näsa-Hals och fått svar på att det inte är bihålorna som orsakat detta, så ska jag få komma till en bettfysiolog om 2 veckor. Jag hoppas dagarna tills det är dags går fort! Jag domnar bort i hela ansiktet, halsen läpparna, får stickningar i tungan... Jag vet ju vad det beror på, men det är otäckt i alla fall.

Jag håller på att bli tokig. Jag är sååå himlans trött.... Jag gör ingenting på dagarna, men ändå somnar jag direkt på kvällen - oftast före barnen! Dock vaknar jag efter en stund och är sedan vaken nästan hela natten. Jag kan inte ligga på rygg, p.g.a. bäckenet och ryggen.. inte på någon sida för då värker både höfter och käkar... på mage är väl ''skönast'' men jag kan inte ligga med huvudet rakt ner i kudden, och måste ha huvudet åt någon sida och det värker så extremt i käkar och även nacken eftersom den är helt förstörd p.g.a. käkarna - om jag gapar och försöker tugga något gör det ont bak i nacken, käkleder och kinder....

Ja, herregud vad jag gnäller! Men det är så mycket i kroppen som inte funkar, så jag vet snart inte vart jag ska ta vägen med detta. Inga tabletter jag hittills testat hjälper!

Samtidigt så skäms jag, för det finns folk som har det så mycket värre än vad jag har! Men man blir nog lite tokig av att bara gå hemma... ;-)

Min mobil mår inte heller så bra.. ha ha, jag vet inte vad som har hänt?? Men i måndags kväll när jag läste på den så blev den helt plötsligt svart, och sedan har vi inte fått igång den igen. Jag har en precis likadan sedan förut, där skärmen är spräckt. Så Pappan ska försöka byta ut batterierna, så får vi se om det funkar eller om jag måste köpa en ny.

Men vilken ska man då ha? Vad har Ni för mobil? För/nackdelar?

*
*
*
Både Lillasyster och Storebror har fyllt år! Så nu har vi en 4-åring och 9-åring här hemma.. Helt sjukt vad tiden går fort!! Lillasyster hade ett litet kalas för kompisar här hemma, och OJ vad kul de hade! Storebror hade bowlingkalas, och var så lycklig för sin strike! ;-) Sen hade vi ju såklart kalas för släkt för dem båda. Så nu har de leksaker så de kan öppna en varsin leksaksaffär! Men den bästa presenten var en cykel som Lillasyster fick! Storebrors bästa paket var nog alla Pokémonkort! :-)

Sen blev det Påsk! Min faster och Lillasyster gjorde en liten snögubbe, vi har ätit en massa ägg (eller jag har mosat maten så gått det går och försökt få i mig)

Kommunen har varit här och tagit bort de björkar som grannarna vill få bort, för att få lite sol på deras annars skuggiga trädgård.
 Första nere, av totalt sex stycken björkar.
 De skulle ta bort en gren på vår buske, eftersom den var dålig. Dock tog de hela busken, och det blev mer öppet än det var tänkt... Jag har varit i kontakt med kommunen och vi ska höras av i Maj-månad. Vi ska få bestämma något nytt som vi vill ha istället. Jag hoppas vi slipper betala.....?!
Detta är en gammal bild, och det ser inte ut så här nu. Men den stora gröna  rönnen (?), är den som de råkade ta bort.. Björken längst till vänster är borta - men den skulle bort för den var tydligen dålig... ;-) Bakom stenarna är det en allmänning/gångstig mellan oss och grannen där många barn går till skolan och många går med sina hundar. Det är ganska mycket insyn, så jag funderade på några thujahäckar på ca. 2 meter mellan stenen som är längst till höger, och ner till elskåpet till vänster i bild.
Vad tror Ni om det?

*
*
*


Avslutar med lite tulpaner!
Ååh, vad jag längtar till våra egna spricker upp ur jorden!

2 kommentarer:

 1. Heisann! Så hyggelig å ramle innom her hos deg.
  Her i nord norge har vi hatt mest snø iløpet av påsken. Men heldigvis avsluttet påsken med litt sol. Nå er det ganske grått og melder regn. Fine bilder.
  Ha en finfin kveld.
  Klem Christina

  SvaraRadera
 2. Det känns konstigt både att prata om väder och trädgård när du kämpar för att hålla näsan ovanför ytan. Jag tycker det låter som om en riktigt bra sjukgymnast med ortopedisk ubildning ( alltså nån som kan manipulera kotor) skulle ta en ordentlig titt på dig om detta inte redan är gjort.
  Ha det så bra det går
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera