lördag 4 april 2015

Fynd under altanen


Igår var vi på 2 kalas, så det blev först en massa fika och sedan Påskmat och fika igen.. Oj, oj.. Jag trodde magen skulle spricka! ;-)

I Torsdags när jag var ute i trädgården såg jag något under altanen. Gick närmare och såg någon slags krukor..? Tog loss en del av staketet (det är så gammalt och ruttet, så det var inte svårt) och ser att det finns två stycken! När jag tog tag i benet på den största kände jag ''Oj, detta kommer bli tungt''... Så jag tog tag i den lilla - lika tung den också, ha ha...

Envis som man är, så fick jag till slut ut dem. Och OJ, vilka fina fynd jag hittade! ♥ Jag TROR det är gjutjärn. Borstade av dem, och tänkte att de skulle stå på framsidan med blommor i. Efter lite funderande kom jag på att näe, jag orkar inte lyfta dem dit ;-) så de får stå kvar där och så får barnen en varsin med jordgubbsplantor i istället. Det blir nog bra! :-)
Jag hittade även en räfsa/kratta, jättelång var den - 2 meter faktiskt. Testade den och jisses vad bra den var! Mycket bättre än de vi har innan med plastig ''kam''. Fanns 2 till redskap under altanen också, men de har jag inte kollat så noga på än.


Idag har jag tagit bort allt tallris som legat på lökarna under vintern. Tagit bort en massa sten, och krattat lite. Har börjat på ett nytt ''grävar projekt'' men lät bli det idag, då dottern var seg att somna i vagnen. Kommer inte ihåg alla lökar jag satte, så det blir spännande när de blommar!

Fortsatt trevlig Påsk till er!

4 kommentarer:

 1. Men Åhh vilka fynd. Klart det är gjutjärn. Kommer bli så fint med blommor i vid ert hus. Ja eller jordgubbar. Kraaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är de fina! ♥
   Kraam Therese

   Radera
 2. Så kul att göra såna fynd under altanen. Ha en fortsatt fin påsk, kram Suss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man vet aldrig vad man kan hitta på i denna trädgård.. :-)
   Tack detsamma!

   Kraam Therese

   Radera