onsdag 31 december 2014

Mitt 2O14

Januari
Då var jag höggravid. Hemma med havandeskapspenning, vilket var tur för jag trodde ryggen skulle gå av på mitten. Hade foglossning, hemsk halsbränna - ja, allt som hör till en graviditet... ;-)

Februari
 Sista veckan i Februari kom hon! Vår fina lilla tjej! Jag var den enda som visste att det var en tjej, jag fick en lapp i ett kuvert på ultraljudet. Jag öppnade lappen samtidigt som pappan i familjen betalade parkeringen.. han ville inte veta i förväg. Många försökte få det ur mig, men jag berättade inte för någon... :-) Redan innan hon kom borde jag fattat att hon skulle bli en modig, liten vilding! Som hon sparkade i magen.. Bråttom ut hade hon också.

Samma dag ramlade sonen på dagis och fick ett jack i hakan, så jag och pappan åkte och hämtade vår ledsna, lilla son... Fröken frågade om jag hade några känningar (2 dagar över tiden) men nej, ingenting.. Vi hade varit in en eller två kvällar senare men var bara öppen 2 cm eller liknande.. Vi åkte till lasarettet och det behövdes bara tejpas - men han har ett ärr.

På kvällen började jag få mer och mer ont igen.. Jag tyckte att vi skulle vara hemma, för jag ville inte behöva ringa dit sonens faster igen för att passa och så skulle man komma hem en gång till.

Men till slut, kl 21:00 åkte vi.
Kl 22:00 kom vi in, blev undersökt - öppen 6 cm. Fick en varm vetekudde som jag skiftade mellan svanken och magen.
Kl 23:00 fick vi eget rum, jag måste gå på toa men det gick inte. Istället tryckte det mer och mer nedåt... det kom blod, och jag blir orolig men kommer inte upp från toastolen för det går såå ont! Trycker på klockan, och jag hör hur folk går fram och tillbaka, fram och tillbaka och de undrar vart signalen kommer ifrån...

Dörren hade jag ju låst, såklart, men tillslut fick jag tag i handtaget - tryckte ner det hårt och dörren flög upp. Tänkte direkt att ''Hjälp! Fick någon den på sig nu??'' Det hade gått ett par i en ''rullator'' där innan.. ;-) Hör hur de ropar ''där är hon ju!''. De hjälpte mig, och det var bara att krysta för jag var fullt öppen. Det hände inte så mycket, förrän de tog hål på hinnorna så vattnet forsade.. då kom hon direkt i full fart!

Kl 00:01 föddes vår underbara lilla tjej! Med långt, mörkt, lockigt hår! Med tanke på den extrema halsbrännan jag haft i alla dessa månader, så hade jag blivit chockad om hon fötts flintskallig som storebror - hade ingen halsbränna knappt då. Han hade dock en del hår på ryggen, ha ha! ;-)

Samma dag, kl 16:00 kom en glad nybliven storebror med en nalle han valt - dubbla hennes storlek! ;-) Då fick vi åka hem! Jag var pigg, hon mådde bra - så varför inte? :-)

Mars
I början på månaden kollade vi på huset för första gången. Pappans kompis hade hört om huset (en släkting till honom) och att de ville bli av med det snabbt. Det var en djungel, och mycket och göra... men vi ville ha det!!!

April
Halva släkten fyller år.... Det märks ju vad dess föräldrar gör på sina sommar-semestrar... ;-)

Maj-Juni
Vi väntar, och väntar... på att få höra något om huset. Vi väntar på att det ska tömmas, men det verkar aldrig hända. Flera var intresserade, men vi var de enda som sett det.
Min morfar och pappan i denna familj fyller år.

Juli
Dagen innan min 32-års dag ringer det i min mobil.... Jag börjar kallsvettas, jag skakar och hackar tänder.. och undrar vad 17 det är som händer?? Brukar få så då min IBS-mage krånglar. Kollar numret och det är DERAS nummer... Svarar, han pratar lite på andra sidan - säger att de vill sälja till oss!! :-) Jag blir överlycklig, ber om ursäkt om jag svamlar, men att jag är så glad... Han bara skrattar och säger att de ska tömma huset när de får semester. Men att vi har tillgång till huset, om vi vill göra något i trädgården eller inne i huset.

Vi fixar djungeln i trädgården.

Juli-Augusti
Den hemska branden... Fruktansvärt att bo mitt i det! Jag var väldigt lugn, medan grannarna packade väskor för att eventuellt behöva evakuera. Jag var mest nervös över hur barnen skulle må, särskilt lillasystern och hennes små lungor. Det spelade ingen roll att vi stängde alla fönster, ventilationer, osv... Det var hemskt! Jag fick klaustrofobi i min egna kropp!

Sambons en vän fick utrymma sitt hem, 2 vuxna och 3 barn som inte visste om huset skulle stå kvar eller ej. Fick veta i efterhand att två av mina jobbarkompisar också var tvungna att evakuera. Det var så skönt när det äntligen kom några droppar regn till slut!

Jag är glad att min mamma, hennes man och min lillebror var i Halland på semester. Att de slapp allt detta.

Men det är något man aldrig glömmer..
Dagen innan det bröt ut som värst.. Vi är på väg till Västerås, där det ännu inte luktade rök, för att leka på Leos Lekland. Det var över 30 grader ute och det gick inte att vara hemma.


Augusti-September
Renovering i huset pågår! Sambon åker direkt från sitt jobb till huset. Är hemma och sover, typ..
I slutet av September pajjar min rygg, jag kan inte röra mig! Har burit på en mammig och skrikig liten dam nästan hela dagarna i flera månader. NU tog det stopp!

Läkaren säger att det är akut diskbråck, sjukskriver mig 1 månad och jag får inte lyfta ett finger! Kunde inte kommit mer opassande, när vi ska börja flytta in/flytta ut och det är MASSOR som ska göras! :-(

Oktober
1:a Oktober flyttar vi. Köparna får sina nycklar till vår lägenhet, där vi bott sedan Februari 2004.... Blandade känslor, jobbigt att lämna underbara grannar - trots att det bara är några 100 meter bort.
Går hos en sjukgymnast, som säger att det inte är diskbråck, men att jag har en stor inflammation i ryggen.
Badrummet påbörjar sin renovering....


November
...som blev klart i November. Jättefint blev det! Jag är så nöjd! :-)


December
1:a Julen, och om några timmar, Nyår i huset!

Mitt i allt julstök tappar storebror plötsligt sin första tand! :-) Helt chockade blev vi, eftersom vi inte hade en aning om att den var lös... Han blev ledsen och ville sätta tillbaka den! ♥ Morgonen efter där det en guldpeng i vattenglaset, så nu vill han ha fler lösa tänder, ha ha! Jag ringde till tandläkaren igår, och hon sa att om han hade ramlat, så kunde han ha slagit ut tanden utan att den varit lös. Men i detta läge måste den ha varit lös, sade hon. Så troligtvis bet han på sin godisklubba med den tanden, som hjälpte att den lossnade.. :-)

Lillasysters rum börjar ta form, igår hände en hel del när min mammas man, barnens farfar och sedan pappan i familjen fixade tak och väggar. Men det får ni se nästa år... ;-)


GOTT NYTT ÅR allihopa!!

2 kommentarer:

 1. Vilket år du haft! Hoppas 2015 blir lugnare på alla sätt.
  Kram Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev två underbart härliga saker, och två hemska... Så nu håller vi tummarna för ett bra 2015! :-)

   Kram Therese

   Radera