onsdag 24 december 2014

En vit Jul

Tänk, jag som t.o.m. sa att jag kan satsa pengar på att vi får en grön Jul i år... Som tur är verkar det inte som att någon kommer ihåg det... ;-) För vi har faktiskt snö! Den kom natten mellan Söndag och Måndag, och den finns kvar! ♥

Klockan 8:00 på Måndag morgon var jag ut och skotta hela parkeringen och trottoaren, så himla mysigt tycker jag - och gratis träning! Undrar om grannarna tyckte mitt skrapande var lika mysigt.... Vi bor i en industristad, så halva staden jobbar skift - ofta 5-skift - så det skulle inte förvåna mig och någon precis kommit hem från jobbet och tänkt sova... ;-)
I Söndags hade vi strålande sol! Jag fick någon idé till den lilla granen som jag tänkte jag skulle fixa... Så jag och storebror gick ut och plockade kottar på gården. Väldigt praktiskt med en stor gran mitt på tomten, faktiskt... ;-)
 Massor av vackra, frostiga kottar! ♥
De stora vackra stenarna vi har, är inte så dumma de heller! ;-)

Tyvärr gick det inte som jag tänkt... Tanken var att sticka hål på kottarna, trä ett snöre igenom och hänga upp några stycken i den lilla granen... Det gick inte alls! Några av de små kottarna var väldigt hårda (trots att jag lagt alla i blöt, så de inte var frysta) så jag trodde nålen skulle gå av! Och på de större kottarna lossnade det bitar.... Så näe, granen får vara ''naken'', men den är lika fin för det! :-)

Igår fick jag för mig att de fyra adventsljusen skulle stå inne i lyktan istället.. Så att det liksom blir av att de brinner upp, för det lär de inte göra i köket... ;-)
Som ni ser, var det inte heller någon bra idé... ha, ha!

Jag hör hur det börjar ''droppa'', och ser i ögonvrån hur stearinet rinner ut på fönsterbrädan! Jag som har lillasyster sovandes på min magen fick jag snabbt flytta på. Jag börjar blåsa så att det ska stelna snabbare.. Och som tur var lyckades jag! Nu hoppas jag att det är lika lätt att få bort sörjan inne i lyktan.... :-)

Igår åt vi julgröt på jobbet... Alla var ju såklart jättestressade, med alla tider att passa! Själv kunde jag ta det luuuugnt! ;-) Längtar tillbaka, men ändå inte... Men i Maj är det dags, talade jag om igår. Tur det är långt kvar.. även om pappan i familjen ska ta över och vara föräldraledig känns det jobbigt att inte få se mina små hela dagarna - även om de kan gå en på nerverna! ♥

Näe, nu ska jag försöka hitta något att äta till min mage som krånglade hela kvällen igår, så jag missade halva Bingolottos uppesittarkväll, och även i natt... Tänk att en kroppsdel kan förstöra så mycket! Vågar jag ens äta julmat idag? Nej, bort med allt negativa... det är ju faktiskt JULAFTON idag! :-)


GOD JUL på Er alla!

4 kommentarer:

 1. Otur med ljuset och kottarna, men vad gör väl det. Ni fick säkert en härlig jul ändå. Jag brukar borra igenom kottarna med ett fint borr. Perfekt liten gran vid trappan som klarar sig bra utan pynt.
  Tack för din snälla kommentar hos mig och gott slut på gamla året.
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det fick vi absolut! :-) Bra idé att borra...
   Gott Nytt År till dig, Anette! :)

   Radera
 2. Vill önska dig ett riktigt Gott Nytt År!
  Kram Anna

  SvaraRadera