måndag 17 november 2014

Kökssoffa

För några veckor sedan fick jag hem en gammal kökssoffa som stått på min morfars vind i massor med år. Min mamma och morbror sov& lekte i den som små, hon tror att det är min gammelmorfars pappa som gjort den - han var snickare.


När jag fick den var den ljusgul, den har även varit grå och från början i trä. Mamma tog med en värmepistol och slipmaskin - sen började vi. Värmepistolen var riktigt bra, och det gick SNABBT! Men usch vad det stank... Mamma tycker den är så rolig att hålla på med, så hon fick den äran medan jag tog slipmaskinen.


Att försöka slippa bort färgen från alla detaljer som finns på pinnarna försökte vi inte ens med... ;-)

Efter några dagar köpte jag färg och började måla. Antingen var färgen dålig eller så hade vi slipat dåligt ;-) för det blev inge bra... Efter 2:a lagret började den så någorlunda vit ut. Men man ser att det lyser igenom.. men men, det orkar jag inte fixa (nu).
Igår var jag och sonen på shoppingtur. Har kollat på dessa kuddar ett tag, och när sonen tyckte att vi skulle köpa dem fick det bli så... :-) De passar bra in med soffan, färgen på väggen och våra byråar i ekfanér. 

Anledningen till shoppingrundan var denna lilla byrå (fast det är ett nattduksbord) som telefon kan stå på. Hittills har vi haft den på golvet och det är ingen höjdare för 2 långa vuxna (sambon är drygt 2 meter).. ;-)


Här ser ni vilket mysigt sken lampan i fönstret ger, som jag var osäker på om jag ville ha där eller ej. Ni ser kanske också att jag bytt blomma i fönstret? Denna stod i sovrummet, och nu står de två med kopparkrukor där istället. Och det blev mycket bättre tycker jag.

Om ni undrar vad det är för vit ''fyrkant'' på golvet så är sonen inne i en ''Mamma Mu och Kråkan''-period. Det där är Kråkans bo... ♥ Sonen ville ta in pinnar och göra ett riktigt bo 'som fåglarna SKA ha', men det fick han inte! ;-) De gula post-it lapparna är biobiljetter, eftersom en massa gosedjur satt uppradade på soffan och tittade på film..
En amaryllis blev köpt idag, så nu hoppas jag det stämmer att katter känner av vilka växter som är giftiga och inte... Han har hoppat upp och nosat, men inge mer... ;-)

4 kommentarer:

 1. Så fin kökssoffa!
  Målade ni med grundfärg först? Ett lager grund och sen två lager färdigfärg brukar jag köra.
  Tråååkigt jobb, men det blir ju bra sen.
  Den passade ju jättefint hos er! Kul med lite nya kuddar med:)
  Jooo då, det vågar du. I fredags spillde lilla smulan ut ett halvt glad fanta där kan jag säga... Men nu är den ett minne blott;-)
  Ha de gott!
  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! :-) Nej, han i butiken sa att det bör räcka med vanlig färg utan och grunda. Men nu vet jag till nästa gång.. ;-) Ha ha, fast det är ju hennes hem - skulle jag spilla hade jag skämts ihjäl!

   Radera
 2. Mycket trevlig soffa och att den gått i släkten är ju extra kul.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det så! Kul att föra saker vidare.. :-)

   Radera