tisdag 21 oktober 2014

Nu ska läslusen fram!

När jag var runt 18-20 år läste jag väldigt mycket. Mycket ''High school-böcker'' blev det. Ni vet, den populära tjejen som är kär i snyggingen - som är kär i den töntiga tjejen men inte vågar berätta det för någon? Men det blir ju trots allt ALLTID dem på slutet i alla fall... ;-)

Idag fick jag hem en bok som jag beställt, som jag tycker är väldigt passande i vår nya situation... 


Någon som läst eller hört något om denna?

Jag måste erkänna att jag är väldigt förvirrad, det här med hus & trädgård... 
Hur gör man?
När? Hur? Var? Varför?

I Söndags var min mamma + man här. Vi var ute på gården och jag började kratta runt syrenen och vinbärsbuskarna.

- I staden vi bor, där brukar vi låta alla löv ligga kvar - köra över de med gräsklipparen och sedan sprida ut över jorden på buskarna. Men det kanske är olika från stad till stad?

Jag vet att hon sa det med glimten i ögat, men jag blev ännu mer förvirrad... Jag sa att alla grannar har ju så gröna och löv-fria gräsmattor, så då vill inte jag stå där med en ''stökig'' trädgård och skämma ut grannskapet när man bara bott här några veckor..  Hon sa att självklart gör man som man själv vill och känner för.

Det var tänkt också att jag skulle få tips på hur man beskär äppelträd, men det var tydligen försent... ''JAS'', har jag hört talas om... Men jag tänkte att det kanske går bra ändå - min ''svärfar'' klippte ju faktiskt sina träd dagen innan... :-) Men nej, det blev ingen beskärning... Så det får väl vänta tills i vår.

Många frågor snurrar i huvudet, och jag hoppas denna bok kan göra det lite lättare... Även om man säkerligen får höra att man gör fel i alla fall... ;-)

Hur gör ni? Varför?
Berätta mer än gärna, för en stackars förvirrad själ... ;)

4 kommentarer:

 1. Hallå där! Jag ser att du tittar in hos mig och då måste jag ju såklart kolla din blogg. Vad kul att ni flyttat till hus. Mitt tips är att prenumerera på en trädgårdstidning, där brukar det stå vad man ska göra månad för månad. Vi klipper våra löv med gräsklipparen och låter maskarna göra underverk. Bra gödning för gräsmattan. Det ska inte vara så städat och fint på hösten, alla växterna gör nytta och skyddar. Ska bli kul att följa dig nu Kraaaaaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, då ska jag kika runt lite i affärerna vad som finns. ''Allt om trädgård'' vet jag om i alla fall.. :-) Då gör ni precis som min mamma då, och tar tillvara på löven.. :-) Ja, du är så välkommen att kika in här!

   Radera
 2. ja, det är många frågor som snurrar när man har en ny trädgård. Jag kunde inte nåt när jag började intressera mig för hur det såg ut i vår trädgård. Men det finns många bra böcker i ämnet, och den där verkar ju vara bra! Själv gör jag nog både och med löven, räfsar om det blir för stora högar, och klipper en hel del med gräsklipparen, det är liksom mindre jobb och så får ju maskarna mat!
  Så jag tycker din mamma har rätt när hon säger "att man självklart gör som man känner" Det finns nämligen inte så många måsten, och man kommer långt genom att pröva sig fram med både det ena och andra i trädgården! Och så finns det massor av tips på trädgårdsbloggar! ;)
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! :-) Ja, trädgårdsbloggar älskar jag.. man får så mycket inspiration! Och man lär sig ju nya saker hela tiden.. :-)

   Radera