fredag 4 augusti 2017

Semestertider.


Hej på er!

Nu var det ett tag sedan igen... Orken finns inte riktigt, eller tiden. För 1 år sedan blev livet liksom för mycket för mig, man orkar inte hur mycket som helst. Jag gick liksom in i väggen, men det har blivit bättre under våren. Tills jag gick på semester.. Inte lika jobbigt och intensivt som förra sommaren (ÄN, måste jag väl säga!) men jag har blivit sämre. Pappan fixar med huset och jag är med barnen. Jag älskar dem mest av allt!! Men herregud vad jobbiga de är ibland, ha ha! ;-) Funderar mycket på jobbet också, drömmer om det t.o.m.... Inte bra! När alla mina semesterveckor och föräldraledighetsveckor är över (har då varit ledig vecka 27-34) ska jag börja jobba 75%, har jobbat 50% hittills i år. När jag gick på semestern kändes det okej, men som jag känner nu vette 17 alltså... Särskilt inte nu när Pappan börjar jobba på Måndag och jag och barnen blir hemma själva.

Vi får väl se, försöker att inte tänka så mycket mer än 1 dag i taget. Men det är svårt.

*
*
*

Nej hörrni, vilket gnäll det blev.. Ber om ursäkt för det. Vi har ju faktiskt haft kul på semestern också!

Vi har varit till Leksand sommarland - två gånger faktiskt!! Första gången sov vi två nätter i stuga. Mysigt, men alldeles för ljust för min smak.. Jag vill ha så mörkt det bara går när jag ska sova. I stugan fanns inga persienner. Sängarna var inte de bästa heller, stenhårda och väldigt korta. De kan inte ha varit mer än 180 cm, jag är 175 och fick precis plats.. Stackars sambon min som är 196 cm... ;-) Barnen var nöjda i alla fall!

Söt, liten badstrand fanns nedanför våran stuga.

Inte den stugan vi bodde i, men måste ändå visa för jag älskar verkligen timmerstugor! 
Man är ju lite nyfiken på hur den såg ut inuti... ;-)

Sommarlandet var jättekul, både för barnen och oss vuxna! Vattenlandet var allas favorit, 26 grader så det var absolut inte kallt - fast det var molnigt och lite småregnigt. Storebror gick i simskola i början på sommaren, och det var härligt att se att han inte längre är rädd för vatten! Lite lek hann vi med också, lite hinderbanor, trampbåtar, karuseller, och mycket mer finns.

Andra gången vi var där var med våra kompisar, minus mamman som är höggravid. Så fort vi satte oss i bilen frågade barnen när vi ska åka dit nästa gång.. ;-) De leker Leksand sommarland här hemma med gosedjuren, så sött att se!

Pappan var iväg med en kompis (samma som ovan) på någon festival, så då passade min mamma på att sova över här! Vi målade lite, vad får ni se nästa gång. Dock slog jag i huvudet i ett hörn, så jag höll på att tuppa av.. det blev helt svart. Började blöda och fick ett jack i pannan. Kände mig yr och illamående några dagar, ringde familjeläkarna men alla tester de gjorde var normala. Skönt. Men om jag skulle börja spy skulle jag åka in direkt.
På kvällen sedan blev det ombytta roller, då följde vi med mamma hem och sov i deras stuga som min låtsaspappa byggt. Så himla mysigt där, mitt ute i skogen uppe på ett högt berg.. Barnen älskar att vara där!
Utsikt från stugan! ♥

*
*
*

Nu i Måndags var vi på kryssning till Helsingfors, som vi fått av mamma och min låtsaspappa när vi fyllde år (4 dagar emellan oss). Gick runt på stan, shoppade, lekte, åt glass... Eller nja, jag tappade min som jag precis köpt . Den höll precis på att ramla i backen när jag jonglerade lite och tog emot den på bröstet.. Ha ha, måste sett kul ut! Men jag vägrade tappa min goda glass som jag alltid köper i Finland som inte finns i Sverige.

Vi åkte från Stockholm. Älskar verkligen Stockholms skärgård..
Tänk att bo sådär...!
 
Efter en lång dags promenerande var det så himla skönt att sätta sig och äta på båten och deras goda buffé! Detta åt jag två kvällar i rad, men det är ju sååå gott. Skulle kunna leva på detta.. Syns det att jag älskar fisk och skaldjur?  Ingen liten förrätt precis.. ;-) Efterrätten var mumsig den också, men det blir för sött.. Min mage klarar ju inte av socker egentligen. Men jag var bara tvungen att testa!

 Förrätt
 En del av varmrätten
 Och så efterrätten!
Vackra Helsingfors!

*
*
*

Lite knoppar har slagit ut, blommat, och vissnat ner. Min daglilja blommade faktiskt om idag igen, brukar de kunna göra så? Har framsidan full med olika vallmo, så himla vackra (hade dock ingen bild på dem alla, såg jag nu!). Och på den vänstra sidan är det anemonerna som pryder.
 
Stockrosorna här nedan växer på bra, hoppas de blir stora och fina nästa sommar!
 Efter att ha mailat Blomsterlandet och frågat, har vi nu fått reda på att detta är ett Plommonträd.
Och äntligen, kom de och kapade ner den vissna, gamla björken!
 

*
*
*

Sådär ja, det blev ett inlägg i alla fall. Nästa gång ska jag visa vad vi gjort med huset! Ni som följer mig på instagram har fått se lite redan. :)

KRAM till Er alla!

5 kommentarer:

  1. Så tråkigt att höra att du inte känner dig fit for fight. Vill gärna ge dig nåt råd utan att lägga mig i, men själv har jag haft god hjälp av att droppa en eller två energitjyvar. Hoppas du har nån som kan hjälpa dig.
    Kram
    /Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr kan jag inte det, för den som tar mest av min energi är min son.. Jag vet inte, han är inne i någon period när han nästan bara är arg, sur och grinig. Självklart får du ''lägga dig i'', jag blir bara glad! ♥

      Kram Therese

      Radera
  2. Hoppas att du känner dig piggare snart! Ni ser ut att ha haft det bra på semestern i alla fall. Ser mysigt ut och kul att barnen gillar Sommarland så mycket!
    Ha en fin kväll!
    Kram, Ann

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det hoppas jag också... Ja, vi har haft mycket roligt. Men man känner tröttheten efter allt roligt, det håller i sig i flera dagar.. ;-)

      Kram Therese

      Radera
  3. Your blog was absolutely fantastic!
    Great deal of great information & this can be useful some or maybe the other way.
    Keep updating your blog,anticipating to get more detailed contents.
    หนังออนไลน์

    SvaraRadera