lördag 10 juni 2017

Vår, och nu sommar...

Godmorgon!

Ja, hörrni.. här ekar det tomt på bloggen. Läser på andra bloggar via mobilen att de har fullt upp och inte hinner skriva, men skriver ändå inlägg... ;-) Jag har varken hunnit eller skrivit, så ja... här är det tomt!

Våren har passerat och nu är det sommar-månad. Men det känns mer som höst ute, det regnar och blåser om vartannat. Fast jag är glad för regnet, det växer bra i landet och man slipper vattna själv. Sen tänker jag på att det verkligen BEHÖVS regn.. vattennivån, ni vet. Och det finns ju faktiskt något som heter gummistövlar och regnkläder, ha ha. Självklart vill jag ha sol också, men efter regn kommer sol! :)


Våren kom, fast vintern vägrade ju ge med sig - i alla fall här i Mälardalen. Riktigt Aprilväder var det! ;)
 Inledde våren med lite slingor/balayage, som det så fint heter när man är lite mörkare upptill och sedan blir ljusare & ljusare nertill.
 Det blev Påsk.
Och värmen kom lagom till 1:a Maj.
Då var det riktigt skönt att sluta tidigt, som jag gör 2 dagar i veckan, och sätta sig i solen.
 Trappan nertill källaren blev typ klar... Den ska lackas, så färgen håller bättre.
 
Trappstegen Före
 Efter

*
*
*

Magsjukan härjade här hemma, från slutet av April och HELA Maj. Det värsta jag varit med om, trots att jag klarade mig. Men Pappan, Storebror och Lillasyster blev sjuka i två omgångar var. Storebror blev så sjuk första omgången så jag trodde han skulle behöva bli inlagd och och få dropp. Men efter några dagar fick han behålla vätskan och blev sakta men säkert bättre. Två veckor senare var det dags igen - dock inte lika illa utan mer som en vanlig magsjuka.

Tyvärr hann han inte bli frisk till vår Ullareds-resa, så jag och min mamma fick åka själva. Kändes väldigt konstigt och tomt. Men det hade inte hunnit gå 48 timmar. Han blev ledsen, såklart! Men tur i oturen var det marknad här hemma, så det blev lite roligt med karuseller och sånt istället. Jag fick en lapp med som han skrivit på det han tänkt köpa för sina egna pengar, han blev nöjd trots att allt inte fanns! :-)
 Vackra Sverige. Båda bilderna är på väg neråt mot Ullared, någonstans i Östergötland. ♥

*
*
*

Tulpanerna började blomma i mitten av Maj, nu har de tyvärr tappat alla blad. Man får njuta så länge det varar.
Syrenen blommar på rejält i alla fall!
Den doften alltså... ♥

 
 Någon som testat att göra syrensaft? Är det gott?
Berätta gärna!

Förra veckan var vi till Åsby trädgård. De har så himla mycket fint, ett litet tips om ni inte varit där. Förra sommaren då jag fyllde år fick jag presentkort där. Nu handlade jag upp det, ett äppelträd fick det bli. Det vi har ger lite frukt, och de få äpplen det blir är typ helt bruna, från insidan.
 Det ser lite läskigt ut, det där äppelträdet... ;-)
 Men nu står det i marken och njuter av allt regn.

*
*
*

För 2 år sedan grävde jag och sambons pappa ett land i trädgården.
 Eller, jag började och det tog ju 100 år... så jag ringde och frågade om hjälp...
 ...och då gick det undan!
Klart - trodde jag då.. ;-)

 Förra året blev det 1 meter bredare, vi passade på att fråga grävarna som dränerade och det gick på några sekunder med grävskopan. MEN, en himla massa sten och rötter blev kvar.
Och i år, ha ha.. Jag blir tokig på mig själv ibland! Jag fick ett ryck och breddade det ännu mer med några decimeter.. Samtidigt som jag la dit kantsten som vi haft på ett annat ställe, skönt med en skarv.
Tänk att detta vackra kallas ogräs? ♥

 
Nu önskar jag er alla en trevlig helg! Vad ska Ni hitta på för kul? :)

Jag ska till min jobbarkompis på kalas/fest ikväll, så jag hoppas för hennes skull att det blir lite bättre väder till kvällen. :-)

K R A M

3 kommentarer:

 1. Fy så trist med magsjukan ni hade! Usch, det är inte roligt!
  Visst finns det lite lite tid till bloggandet så här års, tiden räcker inte till och då får det bli lite glesare mellan inläggen. Det går bra det med och bloggandet ska ju vara roligt och inget tvång, eller hur?
  Idag har vi lite regnigt, men det ska visst klarna upp till kvällen. Då blir det en tur på hojen till Torsång som är ett fint utflyktsmål där vi brukar fika eller äta middag så att vi slipper laga mat. Hihi. Lata som vi är ibland!
  Trevlig helg!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 2. Hej vännen!
  När du väl sätter igång blir det alla blogginlägg i ett tror jag bestämt:D. Det händer ju massor hos dig. Känns som att när det händer som mest har man minst tid att blogga. Jag har i alla fall noterat några kommentarer hos mig som jag tackar för.
  Skulle vara kul att se ditt trädgårdsland nu. Gissar att det växer och frodas för växterna gillar vädret.
  Ha det så gott
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Your blog was absolutely fantastic!
  Great deal of great information & this can be useful some or maybe the other way.
  Keep updating your blog,anticipating to get more detailed contents.
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera