tisdag 28 juni 2016

Gräsligt

Hallå!

Hej, hoppas allt är bra med er alla. Tänk, snart är det slut på Juni! Tiden går sååå fort! Denna vecka fyller faktiskt båda jag och Pappan år.. Ett år äldre. Usch, jag är så åldersnojjig... är Ni det? Hatar att fylla år, fast egentligen borde man ju vara glad - fyllde man inte år, skulle det ju betyda att man var död.. Så då jag hellre äldre varje år... ;-)

Så här ser det ut på vår framsida, inte så vackert. Men jag hoppas och håller tummarna att det blir det så småningom!
 Små ynkliga funkia och alunrot. En fråga: kommer de vara så här små hela sommaren.
Eller växer de till sig? Får hoppas det.. :-)

*
*
*

Förra Måndagen var jag och barnen lediga. Så då åkte vi och deras mormor till Parken Zoo i Eskilstuna. Lyckliga är bara förnamnet! Guud så mysigt vi hade, och så roligt det var! Mulet och småkallt hemma innan vi åkte, så vi lämnade badkläderna hemma. När vi kom dit sprack det upp och det blev strålande sol och varmt... Typiskt! Men vi hade nog inte hunnit med något badande i alla fall. De kommenterade inte heller att man kunde bada där, så tur i oturen. :)
 Några av djuren vi träffade. Surikaterna var populära, samma med ''Herr Nilsson''. Lillasyster har kommit in i en Pippi-period, så där fick man stå ett tag. Någon annan som gillade Lillasystern var en stor bock.. Oj, oj vad rädd hon blev när han gick emot henne - hon skrek och sprang iväg och han efter.. Ha ha,, så himla kul även fast hon blev livrädd! ;-) ♥

De har ju även tivoli där. Jag är ju så fruktansvärt åksjuk, och mamma är inte så förtjust hon heller.. ;-) Men vi offrade oss och åkte - såklart! Det gick bra och var faktiskt kul. Tills den sista karusellen. Storebror hade sagt att han ville åka den, men min mamma vägrade. Jag hade funderat länge och innan vi skulle hem sa jag att vi kan åka den. ''Sving kul'', heter den.. bara namnet är ju hemskt, ha ha! Det ser ut som en soffa, fast i plast då, som man sitter i och som man gungar fram och tillbaka i, som en vanlig gunga. Men det blir högre och högre... Hua! Ryser bara jag skriver om det.

Barnen tyckte den var sååå kul! Mamma stod på backen och skrattade åt mig, för jag såg nog ganska illamående ut...  När den stannat så frågade karusell-killen om vi ville åka en gång till (det var ingen kö) alla andra barnen skrek JAA! och mina med.. Jag sa NEEEJ! Ha ha.. Så han släppte av oss.. ;-)
Storebror sa att om jag mår illa så kunde han åka själv med Lillasyster. Så himla sött ♥ men alldeles för farligt. Så nej, då var det mot bilen som gällde. Stannade på MAX och åt på parkeringen, sen somnade lilla gumman på 2 sekunder.. ;-)

*
*
*

Här hemma har vi tagit hem lite färgprover som vi ska ha till putsen på utsidan. Raden näst längst ner och längst till höger blev det. Vi bestämde att vi målar det ljusa först och ser hur det blir, så bestämmer vi den mörkare till panelen uppe senare.
 Gräset börjar komma upp! Jihoo.. :-)
Det blev inte till Midsommar, men fort har det gått tycker jag.
 Det växer på bra i land och pallkragar också! Men jordgubbar lär det inte bli.. skatorna äter upp alla kart...... Och ingen av oss har hunnit iväg och fixa något nät. Ja ja.. vi överlever väl. ;-)
 I växthuset svämmar det snart över av tomatplantor snart.. jisses vad stora de är! Physalis har vi fått också, inte för att man själv får smaka.. Näe, de äter barnen upp! ;-)

*
*
*

Såg så snygga möbler inne på Bauhaus förra veckan. Någon som vet hur kvaliteten är på deras möbler?

4 kommentarer:

 1. Jag hade åldersnoja när jag skulle fylla 25 men 30+ som jag är nu tycker jag är en bra ålder. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att känna så. Kanske jag ändrar mig jag å.. ;-)

   Radera
 2. Så mysigt ni verkar ha haft det på Parken Zoo!! Härligt att växer på sig i trädgården i pallkragarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi hade såå kul! De längtar tillbaka! :-)

   Radera