söndag 4 oktober 2015

Redan Oktober

Hej och Godmorgon!!

För två helger sedan var min mamma, hennes man och min ena lillebror här. 
Hennes man och Pappan satte in ett nytt fönster i hallen.. :-)
 

Nu är det bara vardagsrummet kvar som ska få nya fönster. Vi ska även byta altandörr och ytterdörr. Det jobbet har vi lejt bort, det tillverkas just nu. Men i Oktober skulle de komma i alla fall. Oktober ja, tänk att vi är inne på vår andra höst-månad.. inte långt kvar till vinter...!

Har planterat lite ljung vid entrén.
Rosorna som stod i krukorna innan har fått komma in på altanen, de blommar så himla fint - i Oktober...? ;-)
 
När jag planterade ljungen passade jag på att sätta lite lökar i krukorna. Hoppas det funkar, tipset fick jag från Plantagen. Först lecakulor i botten, sedan på med jord och tulpanlökarna. Sedan mer jord och i med andra lökar som kommer upp tidigt.
 
 
 
Idag ska jag ta hand om trädgården. Min mamma kommer hit och passar ''vilddjuren''... ;-) Oftast på helgerna, om vi inte har något inplanerat, så brukar det bli så att Pappan vill hålla på med något i källaren eller med veden ute som ska staplas... Ja, då blir det ju bara jag kvar som blir "barnvakt"... Känns tråkigt och inte helt rättvist. Även om ALLT jobb såklart måste göras.. Jag vill ju också vara ute i trädgården och påta runt och göra allt redo för vintern.

Så nu frågade jag mamma om hon kunde komma hit så ska jag snabba på så allt blir färdigt på Söndag. Hoppas jag hinner... Det blir nog lättare om något år, när våran nu 1,5 år Lillasyster, är äldre och förhoppningsvis lyssnar på vad man säger... ;-)

 
 Mys-belysning och nya gardiner i Lillasysters rum.


Ber om ursäkt att det blev gnälligt, det var inte min mening.

Hoppas Ni alla får en underbar dag!

4 kommentarer:

 1. God morgon. Så höstfint du gjort. När jag ser dina tulpanlökar blir jag påmind att det är dags att sätta ner i jorden för nästa vår. Fin söndag. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det finns ju huuur många som helst att välja på... ;-)

   Radera
 2. Så fint! Mysigt med det höstfina, jag tycker det är lika roligt som med sommarblommor. Kram

  SvaraRadera