lördag 20 juni 2015

Midsommarfirande, och lite bilder från trädgården

Hej alla!

Hoppas ni haft en trevlig Midsommar! Det hade vi, Pappans två kusiner och den enas tjej var här igår. Vi grillade, spelade kort och hade turnering i källaren vid pingisbordet... ;-) Alla mötte alla, och jag blev totalt sist... Ja, ja.. får skylla på att det är typ 20 år sedan jag spelade!

Gick och lade mig 23:40 - först av alla vuxna, och trots att gästerna var kvar! Så sent lägger jag mig inte ens händer på Nyårsafton! ;-) Pappan gick upp nyss, och sa att ena kusinen var kvar till 02:30... Herregud, det skulle jag aaaldrig orka!

Idag ska vi hem till min familj och bli bjudna på grillat, vi ska även gratta min morfar som fyller år nästa vecka. Rabarberpajen, som blev kvar efter baket igår, tänkte jag ta med.

Hinner aldrig läsa någons blogg känns det som.. ''ligger efter'' minst 2 veckor.. men snart så ska jag kika in till er alla!
Har rensat lite i trädgården och nu ser man faktiskt vad man har för växter, bland allt ogräs! Pionerna kommer snart börja blomma - om nu inte alla myror äter upp de... Hur får man bort dem?!

Fortsatt trevlig helg, så gör jag förhoppningsvis ett besök hos Er alla snaaart! :-)
Före...
...efter!
Vackra krusbär! Men Ack, så stickiga...
Hittade en vacker kotte när jag rensade, som liksom bara stod där och väntade på att få bli fotograferad!
Ena sidan av ''hallonhäcken'' är rensad på massa skräp.
Inte klar än dock, mer gräs ska bort på den ''färdiga'' sidan.
Andra sidan kvar... ''suck''... ;-)
Minst 10 tomater ser vi ut att få i alla fall!
Kanske är jag knäpp, men jag tycker dill är såå vackert! ♥
Suddigt, men jag fångade getingen på bild i alla fall - trots halv storm, så kirgislöken
såg ut som en pendel som for åt höger & vänster! ;-)
Sist men inte minst, en midsommarbukett som jag och Storebror plockade igår morse!
Faktiskt, så var det riktigt skönt ute då, och solen sken hela tiden vi var ute.

6 kommentarer:

 1. Underbara midsommarbilder. Här har vi strålande sol... Skönt att gå och lägga sig om man är kvällstrött... Här blev det dock sent... tävlingar hela kvällen... Fin fortsättning på midsommarhelgen!

  SvaraRadera
 2. Jaså du är en sån där kvällströttis ;) 23.40 tillhör ganska ofta min vanliga läggtid, även när jag jobbar, har så svårt att komma i säng...;) Samtidigt som jag egentligen tycker det är skönt att gå upp lite tidigt, vill absolut inte sova bort semestern!
  Myror på pioner behöver du inte vara rädd för, de gör ingen skada, de gillar bara saften eller vad det är som är så gott..

  Ha det gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, i Fredags somnade jag i soffan trots att vi hade besök här... ;-) Oops! Men men, de vet att jag är kvällstrött så.. :-) Bra att myrorna inte gör några dumheter på blommorna, men inte så roligt att få in de i huset, ha ha.. ;-)

   Kraam Therese

   Radera
 3. Så fint det blev när du fixade till det. Och tänker att så avlångt vårt land är när jag ser krusbär som mognat... Här kommer de i augusti. :-) Fin söndag till dig! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, där ser man hur olika det kan vara beroende på vart man bor. Nu börjar fler och fler ändra från grönt till rött! :-)

   Kraam Therese

   Radera