söndag 24 maj 2015

Hemma igen!

Godmorgon Söndag!
Ser att vår duktiga Måns VANN igår... GRATTIS till Sveriges snygging! ♥ :-)
Själv somnade jag på soffan till Gladiatorerna, och gick sedan och la mig kl 22.


Från 9:30 - 17:30 igår  rensade jag ogräs på gården - läs maskrosor! Och jag är inte ens klar än.. ha, ha.. kanske får jag se mig besegrad?

Då var vi hemma igen efter 4 dagar i Uppsala! Storebrors operation gick bra, men jag hade inte förväntat mig något annat för läkarna där är GRYMMA på vad de gör!

Storebror är född med LKG - Läpp,-käk- och gomspalt. Dock har han "bara" gomspalt så det är ingenting som syns på utsidan, utan bara inne i munnen. Han har opererats 2 gånger tidigare i Uppsala - mjuka gommen innan han var 1 år och hårda gommen innan han fyllde 3 år. Denna gång gjorde han en svalglamblå (talförbättrande operation) där man tar en bit av slemhinnan
och muskel från bakre svalgväggen fästs mot mjuka gommen. Det blir då lättare att sluta gommen mot bakre svalgväggen och talet förbättras.
Förhoppningsvis var det här den sista operationen. Han fick även ett nytt rör i ena örat, så nu har han i båda igen.

Jag och Lillasyster bodde på hotell, och det var så himla mysigt!! Och vilken service!! Frukostbuffén... åh, herregud.. jag hade kunnat sitta och ätit å ätit i flera timmar! ;-) Tyvärr fick jag ingen bild på den, men det fanns allt man kan tänka sig och lite till!
  
  
 
 
 Vem ska bort? ;-)
Om man bortser från det skitiga fönstret, så var det fin utsikt! ;-)
 Det fanns en skjutdörr inne i badrummet som var väldigt bra för min del!
Då kunde jag sitta på toa och ändå se vad dottern hade för sig! ;-)
 
Det är så härligt i Uppsala! Är det någon som läser som bor där kanske? :-) Skulle jag bo någon annan stans så skulle det nog vara där! Är ingen storstads tjej direkt, men jag skulle kunna göra ett undantag.. ;-)
 
 
Vacker stad, trevliga människor och bra sjukvård! Jisses vad de bygger alltså! Nya bostadsrätter, hyresrätter, massor av nya hus vid Akademiska.. De satsar verkligen på att folk ska flytta hit känns det som! Inte som i vår lilla stad direkt..

Här pratas om att bygga ETT hus för flera miljoner kronor, där SEX personer ska få plats att bo.... Tycker det känns så himla onödigt! Satsa de miljonerna på skolan istället så kanske min lilla dotter får en dagisplats (har sökt för länge sedan, och snart är det ju sommarlov/semester..) eller att min son får lite mer tid med fröken eftersom han har problem med talet och det finns sällan tid till honom - oftast är det de bråkiga och högljudda som får uppmärksamhet och inte de tysta och lugna. De tappas liksom bort i mängden.. Hur är det i Er stad? Satsar kommunen något eller känns det mest att pengarna gå till de som bestämmer?

Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig helg!

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack snälla! Och välkommen hit.. :-) Ska kika in till dig också!

   /Therese

   Radera
 2. Skönt att operationen gick bra. Många fina bilder du visar.
  Klänningen kommer från Sisters, en långklännng, är köpt i en butik i Jönköping och finns nu på bild på mig i dagens inlägg :) Kram Suss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klänningen är såå fin, jag som inte ens gillar klänningar! ;-) Ja, det är så skönt att ha den avklarad.. förhoppningsvis var det den sista.

   Kraam Therese

   Radera
 3. Vad skönt att operationen gick bra! Uppsala är fint, jag har varit där några gånger men nu var det längesen.Gamla uppsala speciellt, minns att de hade så goda köttbullar på den restaurangen där vid kyrkan, Odensburg eller nåt hette den.
  Hm, kommunen ja, nej det satsas väl inte alltid på rätt saker... nu byggs det en ny stor idrottshall, jättebra, men gymnastiken som blev årets sport på Gotland får minsann ingen "egen" hall där alla saker kan få stå framme, nej vi släpar redskap upp och ner i en liten hiss, fram och tillbaks...grejerna går sönder (och föräldrarnas ryggar) till slut. Men det är väl för att det är en "tjejsport", nej jag vet inte men när man ser hur en del har det på fastlandet, då förstår man att de kan satsa på ett annat sätt. Jaja man skall väl inte klaga....;)

  Ha det gott, nu njuter vi av våren istället!
  Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, idrottshallar är bra! Barn rör på sig alldeles för lite numera... Men allt flyttande på material borde väl gå att ordna?! :-)

   Kraam Therese

   Radera
 4. Hej där!!
  Å så skönt att op gick bra. Det är ju alltid jobbigt när ens barn ska genomgå något.
  Skönt att kunna bo på hotell och mysa lite ändå.
  Ha en riktigt fin helg!
  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, även om han gjort det förut så är det ändå läskigt när de ska sövas... Hotellfrukost skulle jag kunna vänja mig vid! ;-)

   Kraam Therese

   Radera