torsdag 22 januari 2015

Att sköta om orkidéer

Nu vill jag ha tips på hur DU sköter dina orkidéer! Mina dör inom några veckor - ja, veckor... Ge mig alla tips Ni har!! Vi fick en av våra vi helgen, och den SKA jag få att överleva... ;-)

Hur vattnar ni?
Hur ofta?
Hur, och var står de?Så här brukar mina se ut, innan jag ger upp och slänger dem.. Inga stänglar, de är kapade eftersom de ruttnar.
 Nya blomman - JUST NU! :-D

TACK på förhand! 

3 kommentarer:

 1. Hej! Ja du mina orkidéer vattnar jag väldigt sällan 1 gång på 14 dagar kanske och när de blommat över så klipper jag inte ner stänglarna fören jag ser att dom dött. Det kan komma nya knoppar eller skott på dem. Ställ dom i ett ljust fönster fast inte med direktsol hela dan. Du undrade över pläden jag hade.. den kom från sköna hem som premie. Kram Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina tips! En följdfråga: hur vattnar du? Doppar du ner de och låter de stå och dra åt sig en halvtimme? Vet de som vattnar som vanliga blommor.. alltså, häller på vatten på barken ovanifrån.

   Radera
  2. Jag häller vatten uppifrån, men bara lite. De växer ju vilt i klykor på träd så de får vatten genom dagg och regn ibland. Jag tror du kanske vattnar för mycket eftersom de ruttnat. De kan stå och tjura och se lite fula ut i en månad eller så sen så kommer de tillbaks. Kram Pia

   Radera