måndag 7 november 2016

Oplanerad bloggpaus

 Heeeej Hallåååå!

Det var länge sedan. Det blev en liten bloggpaus, inte för att jag har så mycket att skriva om nu heller.. ;-)

Kommer inte ens ihåg vad jag skrev om senast... Men då var det typ indiansommar och nu är det vinter. Känns inte som att det blev någon höst alls, eller vad tycker Ni? Men jag gillar vintern, och tänk vilken skillnad från förra året.. då snön kom efter Julafton (iaf här) och detta år kom vintern 1 November.
 Bild från förra veckan, nu har vi mycket mer snö!
 
*
*
*

Vad har hänt sedan sist då?

Jag är klar på Smärtkliniken, min sista gång var förra Onsdagen. Känns väldigt konstigt. Alla nya kontakter man skaffat, troligtvis kommer jag inte träffa någon av dem igen. Sorgligt. En har jag kontakt med i alla fall, jag följer hennes blogg där hon skriver om sin utbrändhet.

Företagshälsan är jag också klar hos. Jag var så nervös över att åka dit på samtal med chef och skyddsombud. Men det gick bra, över förväntat!
Det bestämdes att jag ska vara sjukskriven 1 November och året ut, så mina diskbråck får en chans att kunna läka lite. Sedan i Januari ska jag jobba 50% några veckor, så tar vi det vart eftersom.

Förra veckan var det höstlov, men idag är första dagen jag är själv hemma - utan Pappan, Storebror och Lillasyster. Det känns konstigt. Skumt... Väldigt tyst - vilket jag gillar.

Jag började morgonen på gymmet. 7:30 var jag där, det var jag och pensionärerna. Jisses vad det pratade, ha ha! På smärtkliniken hade vi oftast nedsläckt, ingen musik, nästan ingen som pratade på 1 timme. Men jag vänjer mig väl.. :-) Jag har tänkte träna där 2 dagar i veckan. Vill INTE tappa det jag byggt upp under min rehabilitering i Västerås.

Det jobbiga är att jag blir inte pigg av träning, jag blir så enormt trött. Just nu skulle jag kunna somna och sova till imorgon bitti.. Kroppen känns ansträngd, seg som kola.. huvudet hänger inte med riktigt. Skum känsla. Tidigare har jag alltid känt att jag kunnat köra minst ett pass till i gymmet, men inte nuförtiden. Kanske är det fibromyalgin?

*
*
*

Är det någon som testat akupunktur?

Det gjorde jag första gången förra veckan. Storebror tyckte det var läskigt att jag skulle bli stucken med nålar. Men det kändes bra, tur man inte är nålrädd... ;-) Även detta ska jag köra med 2 gånger i veckan. Första gångerna sticker de bara några nålar, vart eftersom tar de fler och efter några gånger gör man bara en gång i veckan. Jag blev sömnig efteråt, vilket man brukar bli, men sen kändes det bra.
Om Ni inte testat - gör det.
Här kostar det 100 kr/gång, men jag har frikort och betalar 0 kr! :-)

*
*
*

Renovering då?
Det är ju faktiskt det bloggen ska handla om
 
Jodå, lite ska vi väl göra innan våren/sommaren när det är dags för del 2 på altanbygget.

Jag vill fixa till källartrappan och väggarna. Jag dammsög där förra veckan och råkade komma åt en list som lossnade lite. Försökte sätta tillbaka den men det gick inte så bra. Tog bort biten på trappan och ser fint trä under. Visade Pappan och jag berättade att jag skulle vilja ta bort ALLT på trappan, slipa bort limmet och sedan måla om. Det tyckte han också skulle bli bra.

Först måste väggarna fixas. Det är högt och smalt. Tapeten är liksom ingen riktig papptapet, utan mer plastig och känns räfflad när man drar på den med naglarna. Inte är den vacker heller. Ringde hit en målare och bad om en offert.... Han tyckte vi skulle tapetsera om istället för att måla - det skulle bli mindre jobb då. 6-7000 kr skulle det kosta trodde han om han skulle göra det. Dyrt tyckte vi, och gör det nog själva. Så i helgen kommer min låtsaspappa hit och kikar lite vad som blir enklast att göra.

När väggarna är klara tar vi trappan - det ser jag mest fram emot. Att få leka med slipmaskinen lite.. ;-) Sen står tvättstugan på tur, men det blir senare i vinter.

Nu är det matdags och lite värktabletter som gäller. Konstigt att man kan känna sig sjuk när man varit duktig och tränat?

Kraam i vintervädret!

4 kommentarer:

 1. Jodå här har vi också en del snö. Och halt. Jobbigt att vara sjukskriven men jag förstår att du behöver det. Krya på dig!
  Tack för din gulliga kommentar hos mig, kram Suss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jobbigt, men det känns ändå som att det var precis det jag behövde! :-)

   Kraam Therese

   Radera
 2. Önskar dig allt gott och att du blir piggare snart 😍
  Själv stod jag på ända i dag och slog i vänster höft och axel, håller tummarna för att det bara blir lite ömt och kanske lite blått, hi hi. Här vräker snön ner, sååååå vackert ❄❄ =)
  Kramar
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aj, aj.. det gör ju sååå ont! Hur mår du nu? :-)

   Kraam Therese

   Radera