söndag 7 augusti 2016

Altanbygget

Godmorgon alla!

Tänk att det snart är mitten på Augusti redan, tiden går allt för fort! Sista sommarmånaden.. men jag gillar alla månader, så jag ser fram emot hösten och att det blir mörkare ute och luften friskare. Denna vecka har vi här i Mälardalen haft lite höstkänsla.

I Tisdags var det världens oväder.. jisses vad det åskade, blixtrade, haglade, spöregnade.. Bra för potatisen dock, och övriga växter, att få en rejäl omgång vatten! Jag har varit slarvig med det, när jag inte är på jobbet är det underhållning av barnen som gäller, och altanbygge.. Så det känns som att tiden inte räcker till. Vi har så dumt, att vi måste gå ner i källaren och skruva på en ''spak'' uppe i taket för att sätta igång vattnet till vattenslangen... Väldigt logiskt, eller hur? Man kan ju undra hur de tänkte de som byggde huset.

Altanen ja... Lite har hänt i alla fall. Första bilderna är från mitten av Juli.
Bilden ovanför är från igår kväll. Lite uppkäftigt att brädorna inte räckte.. ;-) Men vi får köpa mer på Måndag. Sedan är det dags för räcke/staketet, trappan och ''kjolen'' på sidorna. Känner att räcke/staketet är viktigast, känns läskigt när barnen är ute och att de (läs den vilda ''Lillasystern''!!) kan ramla ner... Fast de är aldrig ute själva! Inte ens Storebror som är 7 år.

Vi invigde den lite i Fredags. Då var Pappans kusin, hans fru och deras dotter (barnens syssling/tremänning) här och vi grillade. En himla tur med vädret hade vi... halvklart på dagen, mulnade på och kom lite regn efter lunch... Sedan sprack det upp och blev lite sol på kvällen. Lagom varmt var det också. När de åkte hade det mulnat på igen och några minuter efter de åkt kom regnet - snacka om tur med vädret! Mysigt att ha en altan att sitta ute på igen, eller rättare sagt att golv att ha lite möbler på... ;-)

Jag hade gärna sett att det varit klart, eller det mesta i alla fall, innan vi går på semester igen - så man får njuta av ledigheten och inte bara bygga/underhålla barn.. Men så kommer det ju inte bli, det är alldeles för mycket att göra och för lite tid kvar. Vi jobbar kommande vecka, sedan har vi semester igen i 2 veckor. Altanen är stor, 45 eller 46 kvm så det är ju lite att jobba med, ha ha! Det blir som det blir.

Snart börjar skolorna igen. Nu i måndags var första dagen på dagis och fritids igen, som de längtat - särskilt Lillasyster som tjatat om dagis varje morgon hela sommaren.. ;-) Kan inte fatta att min lilla kille ska börja 1:a klass om någon vecka... var det inte igår han föddes? Men har är så duktig, en riktig akademiker, så det kommer bli bra. Han kommer säkert bli uttråkad, eftersom han kunnat läsa/räkna/skriva sedan han var 4,5 år.. Men jag hoppas och tror att de kommer anpassa sig efter honom och ge honom svårare uppgifter.

Nej, nu ska jag lämna lite kommentarer hos Er andra. Läser ju dagligen via mobilen, men kan/vet inte
hur man kommenterar... ;-)

Kram och Trevlig Söndag!

8 kommentarer:

 1. Det kommer ju bli jättebra det där. Härligt att få sätta dit möblerna sedan. Vad konstigt med kranen till vattnet. Kanske en rörmokare kan fixa till det. Kraaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det blir nog bra i slutändan.. ;-) Tyvärr dröjer det ju innan den är helt klar - ena delen ska vara inglasad, så det dröjer innan möbler är riktigt på plats. Men tills vidare funkar det gamla bordet + stolar. :-)

   Kram Therese

   Radera
 2. Här blir det också altan ser jag 👍 Verkligen fint och ni kommer säkert få stor glädje av den.
  Kram kram Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, som vi väntat! ;-) Det hoppas vi också, ena delen ska glasas in men det blir nästa sommar. Tänk att kunna sitta ute nästan året om... häärligt!

   Kram Therese

   Radera
 3. Det blir en rejäl altan det! ;) Härligt med gott om plats!
  Ja, nu känns det som höstlikt verklgen. Vi fick 9 mm idag, och mer skall det bli i natt. Men det höstlika är ju att det blev kallt, och stormigt! Hoppas det blir varmare igen, än vill man ju kankse inte ha höst...
  I soppan var det lax och räkor, mums!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att ni fått så mycket regn, ni skulle säkert behövt mera men det är ju alltid något.. :-) Jaa, den blir ganska stor.. Ena delen ska glasas in, men det blir nästa sommar.

   Kraam Therese

   Radera
 4. Å vilken stor härlig altan ni får!
  Blir superbra!
  kram Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vi hoppas också det blir bra i slutändan! :-)

   Kraam Therese

   Radera