måndag 30 mars 2015

En stuga att leka i

God förmiddag!

Nu har sonen fyllt 6 år! Han var inte pigg på sin födelsedag.. han hade precis vaknat när gästerna kom kl 18:00. Det var inte lätt att få upp vår lilla sjukling ur sängen. Han har sovit mer än 12 timmar de senaste dagarna - trots att han sovit på dagarna också. DÅ är han sjuk! Han som det är full fart i annars...

Äntligen börjar det vända. Igår åt han lite mat, han har nästan inte ätit någonting på 1 vecka och man ser hur smal han blivit - eller smalare rättare sagt. Hostiga är de båda fortfarande men feberfria *PEPPAR PEPPAR*. Så om han är feberfri idag och imorgon får han gå till dagis på Onsdag, fast det blir inte många dagar eftersom det är Påsklov snart! ;-)

Nu är lekstugan på plats här hemma! OJ, vad glad han blev!! ♥ Från att vilja ligga i sängen eller på soffan, så ville han helt plötsligt gå ut och leka! Han var ute lite, men hängig.. så han satte sig i mormors bil och väntade på att stugan skulle lyftas ner från släpvagnen.. Oj, oj.. det var inte lätt ska ni veta! Förstår verkligen inte hur min låtsaspappa och bror fick upp den helt själva på släpvagnen - vi var 6 stycken när vi skulle ha ner den.. ;-)


Det är min låtsaspappa som byggt den, till mina bröder då de var små (jag var ju 10+ då, så jag var lite för gammal för att leka i den ;-) ) men nu är de båda över 20 år så nu stod den bara och tog plats i deras trädgård. De hade en hylla med massa förvaring på ena sidan, men den ville inte jag ha. Så ena sidan behöver målas om, som synes.. ;-)
Ekar tomt i stugan än så länge.
Men bord + stolar finns i källaren att bygga ihop.
När tiden finns...

Mossan på taket skrapade jag bort igår - när jag blev utelåst... i regnet! Ha, ha... näe, så illa var det inte. Pappan, storebror och lillasyster skulle åka till farmor och farfar och säga hej då till två fastrar som var här under helgen. Då gick jag ut och försökte skrapar bort mossan. Sen när jag ser bilen åka iväg kom jag på att både min mobil och nycklar låg i min andra jacka inomhus.. Som tur var slutade det regna och började dugga istället. Men kallt var det, så för att hålla värmen lite började jag gräva i rabatten jag pysslat med några veckor.

''Några veckor'' låter som evigheter, men det blir bara en liten stund här och där som jag kan hålla på. Hade jag haft en hel dag att BARA kunna hålla på med den, så hade den blivit klar för länge sedan. Men det är inte lätt när man har små barn, och en sambo som typ aldrig är hemma.. Och särskilt inte nu när de är/varit sjuka. Vi har ju varit instängda i över 1 vecka nu.. så det var riktigt skönt att komma ut i Lördags när stugan kom. Få andas FRISK luft! ♥ Tror även det är därför de båda är piggare nu.

På lördagen var jag iväg några timmar på förmiddagen med mamma på klädbytardag. Fick en del sålt, och en del fynd kom jag över också! Gummistövlar, regnjacka, en topp och en klänning till den lilla damen, och en spis till dem båda att ha i stugan. Toppen blev så dålig på bild, så den får ni inte se! ;-)
 Sööt, liten sommarklänning!
 
Allt för 95 kronor! Det kallar jag fynd!!



4 kommentarer:

  1. Verkligen toppen pris för kläder och stövlar. Jag kommer ihåg hur dyrt allting var när det fanns barn i huset, det är ju inte bara en som ska ha (vad det nu är man behöver köpa). Bara att köpa glass på semestern kunde bli jätte dyrt.
    Hur som så växer de små upp och en dag så står man bara där och inser att jaha nu är jag mormor hur gick det här till ????
    Meeeen det är super härligt att vara både mormor och mamma, hi hi.
    Kram kram Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är alltid kul att fynda! Och lekstugan är faktiskt med i priset på 95 kr.. Så mycket billigare kan man ju knappast få!! :-) Hör många som säger att det är roligare att vara mormor/farmor än förälder för då har man inte så mycket press på sig.. ;-) Men för mig hoppas jag det dröjer måånga år innan jag blir mormor eller farmor...

      Glad Påsk!

      Radera
  2. Vilken gullig liten lekstuga. Den kommer att bli så fin och förhoppningsvis ett favoritlekställe, Kraaaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är den söt! Ganska lagom åt våra små.. 140x185 cm, så den är helt perfekt! ;-)

      Glad Påsk!

      Radera