torsdag 15 september 2016

2 år som husägare

Go´kväll!

Tänk att halva September redan har gått. Om 3 månader har det liksom varit Lucia.. ha ha! ;-)
Vet inte hur det var hos just Er idag.. men här i Mälardalen var det fruktansvärt fuktig luft och det var riktigt tungt att andas. Det kändes som att man var i en bastu. Det kändes som en tunn, tunn dimma som till och med fastnade på kroppen så man blev klibbig... hua.

Här hemma händer inte så mycket för tillfället, jobb x 2, skola och dagis. Men inte idag, då vaknade Storebror med magknip och har sedan dess varit dålig i magen... Så både han och Lillasyster får vara hemma resten av veckan.

Det växer och frodas minsann... Ett överflöd av tomater har vi! Känns tyvärr som att man inte hinner ta hand om det.. Visst, äta som de är gör vi men jag skulle vilja testa göra ketchup så man blir av med mer på en och samma gång.. ;-)
Broccolin växer på bra också.
*
*
*
 Förra Onsdagen drog jag ut min första visdomstand. Ingen fara alls, för jag har inget emot tandläkaren. Det enda jag ogillar är när de ska ta röntgen och man måste ha den vassa grejen inne i munnen. Det gör ont. Idag, 8 dagar senare har jag fortfarande ont.... Var dit i Måndags och spolade rent. Värktabletter hjälper inte speciellt mycket. Jag ska dit imorgon igen och då ska jag fråga om de kan skriva ut nå penicillin till mig.
Har inte sovit bra sedan tanden drogs ut.. somnar fort gör jag. Men jag kan vakna efter 1 timme igen av smärta och vara pigg...  En natt var jag vaken från 01 tills det var dags och börja jobba... *GÄSP* Ganska mysigt dock att tända lite i köket, sitta och titta på tv i lugn & ro medan de andra sov. Men jag hade ju hellre sovit jag också... ;-)
 
Elefantöra och en mörkt röd orkidée har jag köpt med mig hem från Blomsterlandet förra veckan.
*
*
*
Altanbygget börjar ÄNTLIGEN närma sig sitt slut! För denna sommar... ;-) För 2 helger sedan var min mamma, lillebror och låtsaspappa här och hjälpte till med barn och tak-bygge på altanen.
Helgen som var hade vi även då lite barnvakt någon timme, då barnen var hos farmor & farfar, så då fixade vi ''kjolen'' och målade klart det gråa.
 Så här såg det ut då vi blev lovade av ägarna att börja röja i trädgården, Juli 2014;
Och nutid, typ... ;-)
Det känns så himla mycket större, fast enda skillnaden är att allt är ''jämnhögt'' nu och att det tillkommit en trappa.. :-) Det ska bli skönt att få bort allt 'skräp' från altanen och gräsmattan.
Sedan bilden togs är det gråa målat ovanför fönstren och på vänsterkanten (som syns på en bild ovan) och hela ''kjolen'' är klar.

Denna helg hade vi tänkt fixa rännorna, men får se om vi hittar någon som vill passa en som är magsjuk.. ;-)
Regntunna ska köpas också, så småningom.

Nej, nu ska jag göra barnen sällskap i soffan. Läser hos Er andra dagliga via mobilen men vet inte hur man kommenterar då *oteknisk* så jag återkommer till er! :-)

Kraaam