onsdag 20 april 2016

Färdiggrävt, och lite vår i trädgården

Godmorgon!
Här skiner solen för fulla muggar! Tydligen skulle det göra det i nästan hela landet idag.
Nu är det verkligen vår, eller vad säger ni? :-)

Nu är det färdigdränerat här hemma, så nu är det bara att vänta några veckor på att det ska lägga sig. Sedan kan man börja lassa jord och så småningom så gräs. Troligtvis ber vi företaget att återställa trädgården också, för dem skulle de ta en dag - för oss kanske 2 veckor? ;-)

De har i alla fall sagt att till Midsommar har vi en fin trädgård igen!
Jihoo, det håller vi tummarna på!

Denna vecka har det inte blivit någe jobbande för mig.. Jag kände i helgen att jag hade ont i nacken, när jag vaknade på söndagen kom jag inte upp ur sängen. Jag kände inte mina ben.. helt bortdomnade och ''sockerdrickiga'' var jag från rumpan och ned. Fast jag haft så förut tycker jag det är läskigt.. Troligtvis är det diskbråcket i ländryggen och bäckbenet som trycker på någon nerv så att jag domnar bort.

Jag ska till smärtkliniken i Västerås idag (går 1 gång/vecka i minst 10 veckor, går där p.g.a. fibromyalgin och värk i leder) där jag ska träffa både sjukgymnast och läkare, så vi får se vad de säger. Faktiskt, så var jag till Västerås igår också till en läkare... ;-) Mycket besök blir det. Tyvärr kunde de inte få ihop allt till en och samma dag. Igår fick jag skjuts, men jag är inte lika ''domnig'' i benen längre så idag ska jag testa att köra själv, fick skjuts igår.
Den vackra, gamla delen av sjukhuset i Västerås igår.
Metereologerna hade igår lovat regn.. tycker inte det stämde riktigt! ;-)

Efter besöket igår och jag och ''svärmor'', som skjutsade, in på Blomsterlandet en sväng. Tur de har vagnar så man får stöd när man inte kan gå riktigt.. Men jag undrar vad folk tänkte när de såg mig hängandes på vagnen? ;-)
En söt, liten miniros köptes..
.. även ett olivträd.
Hade gärna köpt ett apelsin eller citronträd. Men med tanke på Lillasyster här hemma som gärna äter allt hon kommer åt, så fick det bli något som inte bär frukt! ;-)
En till liten miniros.. och ny jord i alla orkidéer!
En liten olivgren som hängde fult ;-) togs bort och hamnade i en liten vas.

*
*
*
Utomhus kan man inte göra så mycket i trädgården. Men lite penséer får alltid plats.
Vill ha lite rådfrågan: Ska jag försöka ta bort det gröna från krukorna, eller ska det få vara kvar?
Tycker det är lite snyggt på ett sätt, men ändå inte.. ha, ha!
Här, till höger om stenarna, var det en stor grop innan. Grävarna fyllde det igen det med jord, och jag tänkte att barnen ska få så lite solrosor här! Där jag stod och tog bilden är en liten allmänning/stig där många går. Tänkte det kunde vara kul för dem att få se lite stora, vackra solrosor i sommar! :-) Sen såklart blir det ju mat till fåglarna sedan!
Geggamoja... Men vi fick behålla lite gräs i alla fall, som synes!
Grävarna var snälla och breddade grönsakslandet lite!
Och jaa... purjolöken är kvar! ;-)
Har glömt den totalt.. snacka om slöseri.. Ja, ja.. maskarna blir glada i alla fall!  
 
En liten olycka hände när de grävde.. En kabel fastnade och när de försökte rycka loss den flög hela grenen av.. ha ha, hade varit kul att se! Men det är ett gammalt träd, som ger dålig frukt.. Så det var lite skit samma. Vi ska sätta ett nytt i år, och när det nya ger frukt ska detta bort och bytas ut mot ett nytt.
 Tulpanerna växer på bra!
Och även krokusarna, som trots att de fått en massa jord över sig orkar växa igenom det!

Naturen är väl fantastisk?!

Trevlig Onsdag allihop!

fredag 8 april 2016

Den vackraste trädgården

Många människor går förbi vårt hus. Fler än vanligt. De tittar och tittar.
Som att de ser något speciellt.
Jag kan förstå att de tänker '' Åh, vilken vacker trädgård! Där skulle man bo...''

Öhm, ja lite ironi så här på en Fredag eftermiddag! ;-)
Det ser gräsligt ut - eller inte gräsligt egentligen, för vi har typ inge gräs kvar någonstans..ha, ha! Men det kunde sett bättre ut, om man säger så.

I mitten på nästa vecka skulle de bli klara. Så jag tycker det gått fort trots allt.Vi kommer nog be dem återställa gräsmattan också. Har man redan betala 5-siffrigt belopp för detta, så gör nog inte några tusen kronor till någon skillnad.

Nu längtar jag tills vi har en trädgård igen, för det kliar i fingrarna kan jag lova! Vill plantera fina blommor, sätta frön, gräva större land, fixa pallkragen jag köpt...

Jag kom på att jag satte lökar i höstas i de två vita betongkrukorna vi haft på framsidan. Tog bort ljungen, och nämen! Där fanns det ju knoppar.. men vad? Ha ha, jag har glömt vad jag satte för lökar!!
Men detta är tulpaner i alla fall (tror jag!)
 Så även om det lär dröja tills vi får en riktig trädgård igen, så är det lite vår i krukorna!