söndag 28 februari 2016

Första beskärningen

Godmorgon!

 Äntligen har hyacinterna slagit ut!
Går runt och luktar lite då och då - de doftar ljuvligt!

Hoppas ni haft en bra helg hittills. Nu har barnen varit feberfria i några dagar *peppar peppar* så imorgon blir det dagis och förskola! :-) Jobb för mig.. känns tufft. Jag jobbade ingenting denna vecka så jag är rädd att jag ska bli tufft efter det som hände. De andra har kanske vant sig vid att personen inte kommer att komma dit flera gånger.
Jag vet inte hur jag kommer reagera när jag sätter min fot innan för tröskeln. Är lite orolig för alla känslor som eventuellt kommer dyka upp. :-(

Igår hade vi strålande sol från morgon till kväll! Underbart och härligt med vårkänslor.. jag längtar! Förmiddagen började med att jag och Storebror åkte på skolkompisens kalas. Han hade jättekul och jag hade trevliga samtal med andra föräldrar som stannade kvar! :-) Jag blir mer och mer framåt har jag märkt. Känns skönt i mig att bli lite "vuxen" och inte bara sitta som en tyst liten mus och lyssna på vad andra pratar om.. ;-)

När vi kom hem gick jag ut och började beskära äppelträdet. Första gången. Är inte helt säker på att jag gjorde rätt eller om det ser OK ut.. men klippt är det i alla fall! :-) Har hört och läst att man ska klippa grenar som går inåt, korsar varandra och står rakt upp. Precis så gjorde jag. Eller typ, fast jag är lång så nådde jag inte överallt och stegen var inte den längsta heller.. ;-) Får be Pappan i huset på dryga 2 meter att ta det sista. Men nu värker axlar och leder må ni tro.. Jag skakade i kroppen fast det hade gått över 1 timme sedan jag var klar..


 
En fråga:
Borde vi såga av de nya grenarna som kommit upp i mitten på stammen?


Knipsade av lite körsbärskvistar när jag ändå höll på.  Dessa små träd har inte haft några blommor alls på 2 somrar. Hur kommer det sig? De står soligt, från det att solen går upp tills den går ner igen. Gissar att de stått där x antal år. Tänkte kolla om dessa kvistar blir gröna och blommar.
Vi funderar ändå på att ta bort de, för de lutar över mot grannens växthus.. ;-) De står precis på tomtgränsen men de är våra. Vill köpa ett varsitt äppelträd till barnen istället och ha det ena där.. Ja, vi får väl se.
 Älskar grönt och rosa ihop!
 KRAM

torsdag 25 februari 2016

Så fruktansvärt tragiskt...

Hej på er...

Det här året alltså. Jag HATAR det!!
Får man säga så? Kanske är det att ta i.
Men jag hatar i alla fall hur året börjat!

Som ni vet har vi varit sjuka så gått som hela året. Förra veckan jobbade jag mina två första dagar sedan Januari... Trodde att nu är det över! Nej då.. hela denna vecka har jag varit hemma och vabbat Lillasyster. I tisdags när Storebror kom hem från förskolan var han också dålig med feber, hosta och väldigt snorig. Så vi blir hemma hela veckan.

När jag ringde jobbet i måndags och sa att jag skulle bli hemma så berättade han att en person saknades. Borta. Okontaktbar. Sökande pågår, men att de inte vet vad eller om de kommer finna något.

Jag gråter. Floder. Mår dåligt. Vill spy. Ångesten kommer. Tankarna snurrar. Tänker på anhöriga. Vill inte vabba, vill ut och leta. Hjälpa till.
Tiden går. Det är kallt. Dygnet runt. Är glad att solen lyser och hjälper till med sitt sken.

Vaknar på nätterna. Kollar mobilen.. inget nytt. Är det bra eller dåligt? Tror mest på det sista. Det har gått lång tid nu. Alldeles för lång tid!

Vaknar ännu en natt. Mår illa. Olustig känsla i magen. Drar mig för att kolla mobilen. Tillslut kollar jag. Läser. Tårarna börjar rinna. Kl 2 på natten.

Avliden.

Denna unga människa. Som jag träffar varje dag. Måndag till Fredag. 52 veckor om året, typ.
Som nyss köpt sin egna lägenhet och flyttat hemifrån. Som nyss fått tillsvidareanställning. Vi kommer aldrig mer ses.

Jag är så ledsen, så ledsen.

tisdag 16 februari 2016

Något nytt

Heeej på er! :-)

Hoppas allt är bra med er. Vill inte säga för mycket, men det känns som att det går framåt för mig, med sjukdomar och allt sånt... Håller tummarna, och äter vitpepparkorn! ;-)

Denna vecka blir det kalas, snart har vi en 2-åring här hemma! Vi har bestämt att fixa i ordning hennes rum lite. Hon är ju liten, men hon har dåligt med förvaring. Och det är ju när man är liten man har som mest leksaker, när man blir äldre blir det mindre - så var det i alla fall för mig! :-)

Förhoppningsvis kan vi bygga ihop lite möbler imorgon, så får ni se före/efter bilder sen när det är klart!
Jag ser det framför mig, och jag hoppas det blir bra.
 Att göra fynd är alltid kul, vem gillar inte det liksom? ;-) Dessa två tygramar var det halva reapriset på
och kostade ynka 10 kr/st!!

Det kallar jag fynd!

 Den rosa färgen matchar perfekt till Lillasysters rum och hennes puderrosa gardiner!
Storebror har blåa väggar i sitt rum, så det blir lite omväxling med vitt, ha ha!
 Båda barnen fyller ganska tätt inpå varandra - sonen fyller slutet på Mars. Så nu är alla deras paket inslagna och klara! Gillar att vara ute i god tid, som ni kanske vet? Och att fynda presenter på mellandagsreorna ger ju mer pengar till annat! :-)
Måste visa mina vackra tulpaner också. Det är jättesvårt att få rätt färg på bild. Men de är mörkt, mörkt lila.. nästan svarta ser de ut som. Har aldrig sett några så mörka förut, jag hoppas de håller lääänge! :-)
Hoppas Ni för en fortsatt trevlig Tisdags kväll!

onsdag 10 februari 2016

Pingisrummet

Godmorgon Onsdag!

Hoppas ni sovit bra! Själv var jag till läkaren igår och tryckte på mina onda fibro-punkter, så jag har haft värk heela natten och känner mig som en robot idag.. ;-) Magen är något bättre, så nu ska jag försöka tänka positivt!

I Lördags efter frukost skjutsade jag hem Storebror & Lillasyster hem till deras mormor. Jag och Pappan skulle nämligen ha en rensar-dag. Magen var ju dålig även då, så det var skönt att jag klarade av bilresan dit och hem, ha ha!

Vi har 4 rum i källaren, tvättstuga, en gammal dusch, en skrubb och en matkällare. Det största rummet, som tidigare varit garage, kallar vi för pingisrummet. Helt enkelt, för att det stod ett pingisbord där när vi kikade på huset och som vi sedan fick behålla.

Gillar Ni att spela pingis?
Jag älskar att spela pingis! Gjorde det ofta på rasterna på högstadiet. Rundpingis är extra roligt! :-)

Där har vi mest ''lassat'' in saker vi inte vet vart det ska vara. Det mesta är mina leksaker som jag hade som liten - My Little Ponys, en himla massa hästar, hus, slott, kläder... En riktig samlare! ;-)

Eftersom vi snart ska dränera (vi får besök idag faktiskt, av ett företag som ska ge offert - Spännande!!) så kommer minst 1 vägg därinne att rivas ut. Då är det skönt att redan ha allt sorterat.

FÖRE:
 Ha ha, det är inge riktiga bananer. De hör till ett spel som ligger under Coop-påsen! ;-)

EFTER:
Nu blev det plötsligt ett väldigt eko därinne.. ;-) Den blåa baljan med saker uppe på ska skänkas. Ska försöka hitta på något företag, organisation eller liknande som kan hämta.

Måste få visa något sött också!
Har ni sett liknande förut? :-) Vet ni vad det är?
Svar kommer i mitt nästa inlägg, hi hi!

Kram på Er!

måndag 8 februari 2016

H&M Basics

Go' kväll!

Har sett att många bloggare skrivit om basplagg. Förra veckan hade H&M 15% på massor av plagg - bland annat sina Basics.

Jag gjorde en hel del fynd. Samtliga plagg nedanför har jag nu hemma och ska tvättas före användning!
Jag tvättar ALLTID alla plagg innan de används.

Hur gör ni?
Tvättar allt? Inget? Något?
Bilder från hm.se

Hur mår ni annars?

Jag trodde att jag var på bättringsväg.. visst, magen har strulat men inte alls som början och mitten på förra veckan. Så jag tänkte ''äntligen får jag komma hemifrån och jobba igen''

Jo tjeeena! I natt kl 02 vaknade jag av magknip... gick på toa och det var som att sätta en vattenkran på max (ursäkta infon!)... Jaha.. bara att meddela chefen att jag blir fortsatt hemma. Det var 4 stycken sjuka, så det var lite kris idag hörde jag. Usch vad man får dåligt samvete då! :-(



I alla fall, så ringde jag familjeläkarna och fick en tid. Fick lämna lite prover så vi får se vad det visar. Fick även tabletter som ska hjälpa magen lite. Får hoppas de hjälper. Blev sjukskriven veckan ut och blir jag inte bättre till nästa vecka så tyckte han jag skulle till Västerås lasarett och träffa någon på kirurgmottagningen, röntga magen med kontrastvätska.. Han tror att jag kanske har ett sår på tarmen..?  Kanske skulle jag behöva gastroskopi och koloskopi också - vilket jag gjort förut, och gastron är HEMSK!
 Hua... håller tummarna att jag slipper!

Fast jag inte är den piggaste, så måste jag till Västerås imorgon på läkarbesök. Hoppas jag kan hålla mig på vägen dit... ;-)

Kram och Go'natt!

onsdag 3 februari 2016

Ja, solen skiner i alla fall...

Hej Onsdag!

Ja hörrni,  här fortsätter sjukstugan. Bara jag som tur är, men man kan ju undra när det ska gå över...? I måndags spydde jag igen och i natt 2 ggr.

Jag känner mig slut, utmattad... det värker i revbenen, ryggen, huvudet, halsen... hua! Men det är ju för att man krampar och spänner sig.

När jag inte spyr så mår jag illa och det kommer även från andra hållet... ;-) Så nej, jag har det inte tipp-topp just nu. Hungrig är jag, som en varg! Men allt jag äter och dricker kommer ut direkt.  Men det är väl bara att vänta ut det...

Skuggor
Smultronplantor som börjar bli gröna.
Soluppgång i Måndags..

Men solen skiner i alla fall! Jag får vårkänslor av att titta ut, och tänk.. detta är sista vinter månaden - sen är det ju VÅR, för 17 gubbar!! :-)

Jag längtar! Vi har mycket att göra med huset det närmsta halvåret.
 Men först ska Lillasyster fylla 2 år, denna sista vintermånad! :-)

Hoppas ni får en fortsatt trevlig dag!

Ursäkta mina gnälliga inlägg.. men jag tycker faktiskt synd om mig och min familj
Dessa 34 dagar som gått under 2016 har varit hemska!